prive-middelen-overbrengen-starter

Privé middelen inbrengen starter

Privé middelen inbrengen starters

In dit artikel behandel ik hoe je dient om te gaan met middelen die je gekocht hebt toen je geen ondernemer was.1. Mag ik als starter privé middelen inbrengen in mijn onderneming?

Als starter kun je jouw privé middelen inbrengen in jouw onderneming. Het gaat dan om middelen waarvan je de intentie had om privé te gebruiken. Je had bijvoorbeeld de middelen gekocht terwijl je nog niet wist dat je een onderneming zou starten.


2. Wat zijn de voordelen van het inbrengen?

Je mag de kosten van het bedrijfsmiddelen aftrekken van je omzet. Hierdoor wordt je winst lager en betaal je minder inkomstenbelasting.


3. Tegen welke waarde mag ik de privé middelen inbrengen?

Je moet deze inbrengen tegen dagwaarde. De dagwaarde dien je zelf te bepalen. Je kan bijvoorbeeld kijken op Marktplaats om de dagwaarde te bepalen.


4. Ik heb kosten gemaakt in de aanloopfase van mijn onderneming, kan ik deze ook aftrekken.

Ja, je kunt deze ook aftrekken. Deze kosten trek je echter af tegen de werkelijke waarde en niet tegen dagwaarde. Lever je factuur of bon bij mijn in en ik verwerk deze vervolgens.


5. Hoe kan ik mijn privé middelen doorgeven?

Je kan deze doorgeven door het formulier in te vullen. Je kan dit doorgeven zolang de jaaraangifte nog niet is ingediend.