Is werkkleding aftrekbaar

Is (werk)kleding aftrekbaar

In dit artikel behandel ik de aftrekbaarheid van (werk)kleding. Deze vraag krijg ik regelmatig van voornamelijk zzp'ers.Ja, werkkleding is 100% aftrekbaar als het aan de eisen van de Belastingdienst voldoet.


Dit is definitie van werkkleding volgens de Belastingdienst:

 

"Werkkleding is kleding die u (bijna) uitsluitend kunt dragen in het kader van uw onderneming. Dit moet blijken uit de uiterlijke kenmerken van de kleding (bijvoorbeeld:een uniform of overall)"

 

Het is dus kleding waarvan het niet gebruikelijk is dat je deze in je vrije tijd draagt. Bijvoorbeeld een overall van een timmerman.


Alleen als het bedrijfslogo zichtbaar is op de kleding. Het logo dient minimaal 70 cm2 te zijn.

 

Bijvoorbeeld een polo of een t-shirt van een timmerman die hij tijdens zijn werk draagt. Het logo dient op de polo of het t-shirt te staan om de kosten te kunnen aftrekken.


Nee, deze kosten zijn expliciet van aftrek uitgesloten door de wetgever. Je kunt deze kosten dus niet aftrekken ook al zijn het zakelijke kosten. 

 

In de wet staat:

 

"Bij het bepalen van de winst komen niet in aftrek kosten en lasten die verband houden met de volgende posten:

 

het voeren van een zekere staat;"

 

Met het voeren van een zekere staat wordt bedoeld dat je aanzien probeert te verwerven. Met andere woorden je probeert indruk te maken. De kosten hiervoor zijn niet aftrekbaar.
Reactie plaatsen